Mellemgruppen har haft tema om industrialisering. De har hørt om overgangen fra håndværk til masseproduktion og afprøvet de to produktionsformer med LEGO-klodser. Eleverne måtte konstatere, at masseproduktion er meget mere effektiv. De blev grebet af produktionsformen, og de var hurtige til at spotte flaskehalse og at optimere processen undervejs. Der skulle samarbejdes, og ingen kunne undværes, når rekorden skulle slås. De nåede op på at producere over 200 emner på 10 minutter.
Mellemgruppen hørte også om arbejdernes forhold, de stiftede bekendtskab med Charlie Chaplin, og de hørte om et politisk parti, der pludselig dukkede op: Socialdemokratiet. Eleverne fandt også på deres egne partier og mærkesager.