I’Amsterdam

Denne overskrift fik alle fra 7.-9. klasse ind under huden i uge 21, hvor vi var på tur til Amsterdam.

Turen gik til den hollandske hovedstad i Egons bus, som vi delte med en 8. klasse fra Helsingør. På turen blev især 9. klasses sidste skoledag ivrigt diskuteret. Eleverne var dog ikke helt tilfredse med, at Birthe og Dorthe lyttede med, med ører så store som en elefants. Vi har dog lovet ikke at fortælle noget videre!

De første dage gik med at vende sig til storbyen, og lære hvordan man begår sig bedst midt i det pulserende liv. 400000 cykelgale hollændere der kommer farende i alle retninger, uden cykelhjelm endda, sporvogne der suser af sted hvert andet minut, og fodgængere der går over vejen uanset om der er rødt eller grønt lys.

Det endte med at alle blev (ud)dannede i storbylivet og blev dus med at køre i sporvogn, finde steder på bykortet og finde fra A til B. Dannelse er et vigtigt fokuspunkt på Søgård Friskole, så på storbydannelsesområdet kan vi med stolthed sætte flueben. Delt i hold sluttede ugen med en quiz om Holland/Amsterdam, og et o-løb til forskellige seværdigheder og kendetegn, hvor der skulle tages selfies af holdet. (Det var jo deres idrætslærere som var med på turen!) Alle bestod testen flot. Gevinsterne var små souvenirs fra Amsterdam, som de unge mennesker blev vældig glade for.

Sprog er jo også en vigtig del af undervisningen på Søgård Friskole. Og vi skal da love for, at alle fik brugt deres engelskkundskaber, så deres engelsklærer kun kan blive stolt. Der blev snakket løs uanset om det var i receptionen på hotellet, i butikker hvor man skulle købe noget eller på gaden, hvor folk spurgte om et eller andet. Vi kan med stolthed sende disse elever ud i verden.

Der er selvfølgelig nogle kulturelle ting, som man skal se, når man er i Amsterdam. Så eleverne blev slæbt med på kanalrundfart og gåtur rundt i den smukke by. Blandt andet gennem Red Light District, som var en skræmmende oplevelse for de fleste.”Der skal vi ikke ind igen vel?” kom det fra flere. Desuden var vi på Rijksmuseet og Van Gogh museet for at se på kunst, og et must var også Anne Franks hus, som gjorde et stort indtryk på mange.

En helt igennem fantastisk oplevelse, med en flok søde, sjove og inspirerende unge mennesker.

Fedt at arbejde på en friskole, hvor lejrskoler ikke er sparet væk.

Tak for en fed tur!

Birthe & Dorthe